Ha oktatónak készülsz...

Ha gerincjóga oktató szeretnél lenni és gyakorlati órára jönnél fontos tudni, hogy kezdőnek számítok, ami az oktatási időt illeti (továbbképzéseim szerint már kevésbé). Az alapgyakorlatsor szuper alapot ad és rengeteget segít egy kezdő oktatónak. Ha nem szeretnéd utána továbbképezni magad, akkor ajánlatos az alapgyakorlatsorhoz igazodnod, önkényes változtatások nem biztos, hogy szerencsések…, én sem azért változtattam, hogy “színesebb” legyen, hanem továbbképzések, saját gyakorlás és megérzéseim szerint. Csak annyit változtattam amit szükségesnek éreztem. (Irányok, elvek megmaradtak, hasonló az eredetihez, de mégis más.)

Ha nem bánod, hogy nem az alapgyakorlatsor szerint tartom az órákat várlak szeretettel Pápán a Shiva Jógaszigeten, mivel (úgy gondolom) a legjobb jógaoktatóktól, gyógytornászoktól tanultam (szubjektív vélemény). Továbbképzéseim listáját a tanulmányaim oldalon találhatod meg.

Ha azért kezdted el az oktatóképzést, mert jó keresetkiegészítésnek gondold, akkor az téves. Oktatni, emberekkel foglalkozni, belenyúlni a mozgásszervrendszerükbe, egészségükbe, felelősség. Nem opció, hogy mindenki a saját felelősségére jógázik, akkor minek oda az oktató? Kötelességed továbbképezni magad lehetőségeidhez mérten, időt, energiát, pénz nem sajnálva. Ezt csak így lehet csinálni rendesen, vagy sehogy nem érdemes.

Akkor vágj bele ha kész vagy erre, ha képes vagy szeretettel és szolgálattal órát tartani, akkor is ha veszteséges, és ha látod a különbséget a jógaiskolák között melyek adnak minőségi tudást.